Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Avrupa Birliği Tacikistan'ın Elektrik Şebekesinin Yenilenmesi için Yardımda Bulunacak

26 Mayıs 2021

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) ile Avrupa Birliği (AB), Tacikistan'ın Khatlon bölgesindeki elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi çalışmalarını finanse ederek ülkedeki enerji sektörünün sürdürülebilirliğini ve verimliliğini artırıyor. Tacikistan'da elektrik dağıtımından sorumlu devlet şirketi olan Shabakahoi Taksimoti Bark'a (STB) 35 milyon Avro tutarında finansman paketi sağlanacak. Finansman paketi, AİKB tarafından sağlanan 20 milyon Avro tutarındaki devlet kredisi ile AB'nin Orta Asya İçin Yatırım Kolaylığı kapsamında sağladığı 15 milyon Avro tutarındaki yatırım hibesinden oluşacak. Fonlar, Kulob ile Bokhtar kentleri ve komşu bölgelerdeki enerji dağıtım ağlarının yenilenmesi için kullanılacak. Finansman ayrıca faturalandırma ile birlikte ölçüm altyapısının geliştirilmesi ve STB'nin atölyelerinin modernize edilmesine katkı sağlayacak.
 
Projenin bir parçası olarak STB, yerel eğitim kurumları ile işbirliği içerisinde ülkedeki gençler için profesyonel eğitim programları geliştirecek.
 
Kaynak: steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü