Avrupa Komisyonu, 2040 için Önerilen İklim Hedefini Gündeme Getirecek

03 Ocak 2024

Avrupa Komisyonu'nun, 2040 için önerilen iklim hedefini 6 Şubat'ta gündeme getirmesi bekleniyor. Avrupa İklim Değişikliği Bilimsel Danışma Kurulu'nun %90-95'lik bir azaltım tavsiyesi doğrultusunda, sera gazı emisyonlarının 2040 yılına kadar %90 oranında azaltılmasının tartışmaya açılacağı biliniyor.

Kampanya grupları, emisyonları 1990 yılına kıyasla %90'dan fazla azaltmaya yönelik yasal olarak bağlayıcı bir hedefin benimsenmesini destekleyeceklerini duyururken; çevre gruplarının AB'den Paris Anlaşması'nın hedefleri doğrultusunda çok daha yüksek düzeyde bir kararlılık benimsemesini beklediklerini de açıkça belirtti. Avrupa Parlamentosu'nun çevre komitesi başkanı Pascal Canfin de 2040 için yüksek bir hedefi destekliyor.

AB'nin 27 çevre bakanı, 16 Ocak'ta AB'nin Belçika Başkanlığı altında düzenlenecek ilk gayri resmi Çevre Konseyi için bir araya geldiğinde 2040 hedef planını tartışma fırsatı bulacak. Komisyonun teklifini 6 Şubat'ta sunmasının ardından, 25 Mart'ta Çevre Konseyi'nde resmi bir görüş alışverişi yapılacak.

Kaynak: Euractiv
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü