Avrupa’da İkinci El Otomobil Piyasası Büyümeye Devam Ediyor

26 Mayıs 2021

Fransa’nın çevrimiçi ikinci el otomobil satış firması Aramis Grup tarafından 26 Mayıs Çarşamba günü yapılan açıklamada, başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa’da ikinci el taşıt satışlarında büyük bir artış yaşandığı belirtildi. Firmanın etkinliğini Fransa’nın sınırları ötesine taşımak niyetinde olduklarını belirten firma yetkilileri, bu yıl içerisinde şirket hisselerinin bir kısmını borsaya kote etmek istediklerini ve bu amaçla, bir halka arz gerçekleştirmek için de ilk adımı attıklarını açıkladılar.

Aramis Grup firmasının %70 hissesi Stellantis’e ait bulunuyor. Stellantis firması ise, Fransız PSA ile, bir İtalyan-Amerikan ortaklığı olan Fiat Chrysler firmalarının birleşmeleri sonucunda ortaya çıkan bir çatı şirket konumunda bulunuyor.

Aramis firmasının verdiği bilgiye göre, halka arz sürecinin ilk adımı olarak başvuru dosyasının Fransa sermaye piyasası kuruluna (AMF) iletildiği öğrenildi. Şirket hisselerinin Paris, Amsterdam ve Brüksel borsalarının daha önce birleşmesi ile kurulan Euronext piyasasına arz edileceği bildirildi.

Halka arzın gerçekleşmesi için, başvuru dosyasının AMF yetkililerince onaylanmasının ardından, firma yönetim kurulu tarafından piyasa koşullarının da uygun olduğunun değerlendirildiği bir zaman diliminin bekleneceği belirtildi.

Firma hisselerinin halka arzının gerçekleşmesinden sonra da, Stellantis’in Aramis firmasındaki çoğunluk hisselerini koruyacağı açıklandı.
 

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü