Avrupa’da Otomobil Satışları Mart Ayında da Düşmeye Devam Etti

17 Nisan 2019
Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Otomotiv Üreticileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, Avrupa genelinde yeni kayıtlı otomobil sayısı Mart ayında bir önceki yıla oranla %3,6 azaldı.
Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkeleri genelinde, 2018 yılı Mart ayında 1,84 milyon adet olan yeni kayıtlı otomobil sayısı bu yılın Mart ayı sonunda 1,77 milyon adet olarak gerçekleşti.
Avrupa Birliği ülkelerinde uygulamaya giren yeni emisyon mevzuatının getirdiği engellere uyum sağlamaya çalışan otomotiv endüstrisi, bir yandan da azalan talep sorunu ile karşı karşıya kalmış bulunuyor.
Marka bazında, satışlarda en sert düşüş yaşayan firmalar ise Nissan ve Ford oldu. Ağırlıklı olarak kiralama şirketlerine ve diğer indirimli kanallar aracılığı ile toplu satışlar yapmakta olan Nissan firmasının teslimatları %29,4 oranında düştü.
Avrupa pazarında beklediği performansı gösteremediği için yönetimde yeniden yapılanma sürecinde olan Ford ise, satışlarında %15,5 düşüş yaşadı.
Aynı verilere göre Daimler firmasının kaybı %14 olurken, Fiat Chrysler’in de satışlarında %11,7 düşüş kaydedildi.
Birinci çeyrek dönem sonu itibarıyla tüm Avrupa genelinde yeni otomobil kayıtlarındaki düşüş ise %3,2 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü