Avrupalılar Biftek, Patates Kızartması ve Peynirli Glut İle Yemek Yemeye Çağırdı

07 Mayıs 2020

Korona virüs salgını sonrası birçok ülkede kafe, restoran ve otellerin kapatılması, gıda ve tarım ürünlerinin depolarda çürümeye başlamasına neden olmuştur.

Gıda hizmet sektöründen gelen talebin aniden ortadan kalkması, halihazırda işgücü sıkıntısıyla mücadele eden ve mevcut ürünlerin işlenmesinde sorunlar yaşayan Avrupalı çiftçilerinin maruz kaldığı zorlukları daha da artırmaktadır.

Avrupalı ​​çiftçiler, en son 1980'lerin başlarında aşırı üretim döneminde görülen tereyağı ve sığır eti dağları ile süt göllerinin tekrar geri dönmesi ile karşı karşıya kalmışlardır.

Kaynak: ft.com web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü