Avrupa'nın Çevrimiçi Satışlarının Yarısından Fazlası Mobil Cihazlarda Gerçekleşti, Birleşik Krallık Başı Çekiyor

11 Mart 2021

2020'de çevrimiçi satışların yarısından fazlası bir akıllı telefon veya tablette gerçekleşti ve satış hacmi 123 milyar Avro'ya ulaştı.

Forrester tarafından yapılan 2021 Akıllı Telefon ve Tablet Çevrimiçi Perakende Tahmini-Avrupa, mobil cihazların e-ticarette patlama yarattığını gösteriyor. Birleşik Krallık, beş önemli Avrupa pazarında akıllı telefon ve tabletle çevrimiçi perakende satışlarının % 43'ünü oluşturuyor ve onu Almanya izliyor.

Forrester, İtalya'nın 2019'dan 2024'e % 25,9'luk yıllık bileşik büyüme oranı ile en hızlı büyümeyi göstermesini tahmin ediyor.

Araştırma, mobil cihazların 2021'den sonra da büyümeye devam edeceğini söylüyor. Avrupa-5 ülkelerindeki akıllı telefon ve tabletle çevrimiçi perakende satışları 2024'te 265 milyar avroyu geçecek ve % 16,5 yıllık bileşik büyüme oranında artacak.

Tabletlerin çevrimiçi perakende satışlardaki payı, 2014'te % 57'lik zirve seviyesinden sonra 2019'daki % 32 oranına kadar, geçen yıllarda sürekli olarak düşmüştür. Tabletlerin çevrimiçi perakende satışlardaki payının 2024 yılına kadar, toplam akıllı telefon ve tabletle çevrimiçi perakende satışlarının % 18'ine düşmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık, mobil ticarette Avrupa-5 bölgesinin lideridir.  Rapor ayrıca, Avrupalı çevrimiçi perakendecilerin canlı yayın ve sosyal ticaret de dahil olmak üzere yeni mobil ticaret yöntemlerine yatırım yapmaya hazır olduğunu söylüyor.

Kaynak: internetretailing
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü