Avustralya, 2021'de Rekor Erkek Karkas Ağırlığı Kaydetti

08 Mart 2022

Avustralya Et ve Hayvancılık Kurumu (MLA), geçen hafta ülkenin besicilik endüstrisinin kapasitesini gösteren Aralık 2021 besicilik özetini yayınladı.

Ardışık on altıncı çeyrekte, 1 milyonun üstünde büyükbaş hayvan yemle beslendi. Bu arada, bu çeyrekte kesilen tüm sığırların %50'si bir besi yerinden geldi ve tüm Avustralya sığırlarının %54,5'i tahılla beslendi.

MLA raporuna göre bu rakamlar, kesime hazır sığır miktarını sınırlayan yeniden yapılandırma projesine rağmen besi sektörünün tedarik zincirine sürekli ürün sağladığını göstermektedir.

Bu çeyrekte, ulusal besi yeri kapasitesi -yemle beslenmesi onaylanan sığır sayısı- yeni onaylanan bahçe düzenlemesinin büyük ölçüde Yeni Güney Galler'den (YGG) gelmesiyle birlikte 1.453.580 ile yeni bir rekora ulaştı. Aynı zamanda kapasite yüzdesi olarak şu anda yemle beslenen sığır sayısı olan kullanım oranı bu çeyrekte %3 artarak %80'e ulaştı. Raporda, kapasite ve kullanım oranındaki bu eşzamanlı artışın, inşa edilen yeni besi alanlarının kolayca doldurulduğu anlamına geldiği belirtildi.

Raporda, Aralık 2021 çeyreğinde 766.967 büyükbaş hayvan besi yeri sektörüne girdi. Bu, yüksek satış yeri fiyatlarına ve sıkışık arza rağmen, besi alanlarının sığır tedarik edebildiğini gösteriyor.

Kaynak: TheCattleSite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü