Avustralya: Çevrimiçi Siparişler Kasım Ayında Yükseldi

24 Aralık 2020

Ülkenin en büyük sipariş karşılama (fulfilment) şirketlerinden biri olan eStore Logistics, Kasım ayının çevrimiçi satışların rekor ayı olduğunu ve ülke çapında Avustralyalıların bir önceki yıla göre yüzde 46 daha fazla çevrimiçi sipariş verdiğini söyledi.

EStore genel müdürü Leigh Williams, “Black Friday, Kasım'ı şimdiye kadarki en büyük ayımız haline getirmede büyük bir faktör olsa da yalnızca New South Wales (NSW), Queensland ve Güney Avustralya'daki istikrarlı yıllık sipariş artışına bakmanız, alışveriş yapanların internetten alışveriş yapmayı bırakmayacağını görmek için yeterlidir.” dedi.

İşletmeye göre, Güney Avustralya'daki alışveriş yapanlar bu yıl Kasım ayında yüzde 57 daha fazla çevrimiçi sipariş verdi. NSW müşterileri yüzde 55, ACT (Australian Capital Territory) yüzde 48 ve Queensland yüzde 47 daha fazla satın alım yapmıştır.

Ve 2020'nin çoğunda olduğu gibi, Kasım ayında ev eşyaları ve yenileme perakendecileri yüzde 138 daha fazla işle başı çekerken, departman mağazaları yüzde 92 daha fazla sipariş görmüştür.

Williams, “COVID-19'dan önce, Avustralya e-ticareti yıllık bazda yüzde 20 oranında büyüyordu, ancak kapanma kısıtlamalarının getirilmesi gerçekten uçuşa geçirdi” dedi.

"Bu süre zarfında, milyonlarca yeni müşteri e-ticaretin avantajlarıyla tanıştı ve bunlardan bazılarının favori mağazalarını ziyaret etmeye geri dönmesi doğal olsa da çevrimiçi perakendenin bitmeyeceği açık." şeklinde ekledi.
 
Kaynak:  Internetretailing
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü