Avustralya, Hidrojen Projelerine 190 Milyon ABD Doları Dökecek

04 Mayıs 2020

Avustralya hükümeti, ülkenin enerji bakanının Pazartesi günü (Bugün) yaptığı açıklamaya göre, aynı gün Avustralya'nın 2030 yılına kadar düşük maliyetli finansman yardımı ile endüstrisini kurmayı amaçladığı hidrojen projelerini başlatmak için 300 milyon Avustralya Doları (191 milyon ABD Doları) ayırdı.
 
Hidrojen baskısı, muhafazakar hükümetin hedeflerinin, hükümetin kömür ve gaz tüketimini desteklemesinin karbon salınımını azaltma çabalarını sekteye uğratıyor olmasından korkan yenilenebilir enerji savunucuları ile uyumlu olduğu birkaç alandan birini belirliyor.
 
Enerji ve Salınımları Azaltma Bakanı Angus Taylor, hükümetin, önümüzdeki birkaç on yıl boyunca milyarlarca dolarlık ekonomik büyüme ve istihdam yaratacağı için bir hidrojen endüstrisi kurma konusunda güçlü bir kararlılığa sahip olduğunu söyledi.
 
Taylor, açıklamasında, "Önemli bir ayrıntı olarak, kilogram başına, hidrojeni 2 Avustralya Doları'nın altında üretebilirsek bu fiyat düzeyinde bir üretim, enerji fiyatlarını aşağı çekmek ve ışıkları açık tutabilmek için ulusal enerji üretim potamızda bir rol oynayabilecek." yorumunda bulundu.
   
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü