Avustralyalı Nickel Industries Firması, 620 Milyon ABD Doları Tutarında Blok Hisse Satışı için Hissedarlarının Onayına Başvuracak

08 Ağustos 2023

Avustralyalı Nickel Industries firması Pazartesi günü (07/08/2023) yaptığı açıklamasında, Endonezya'daki Excelsior Nickel Cobalt (ENC) madencilik projesindeki potansiyel genişleme de içerisinde olmak üzere büyüme fırsatlarını yakalayabilmek amacıyla 943 milyon Avustralya Doları tutarında (620 milyon ABD Doları) blok hisse satışı için hissedarlarının onayına başvuracağını duyurdu.

Nikel üreticisi firma, hisselerinin yaklaşık %20'sini Endonezyalı PT United Tractors firmasının birimi olan PT Danusa Tambang Nusantara firmasına hisse başına 1,10 Avustralya Doları bedelle ihraç etmek üzere Haziran ayında (2023) hisse satış anlaşması yapmıştı.

United Tractors de, Singapurlu yatırım holdingi Jardine Cycle & Carriage firmasının dolaylı birimi durumunda.

Laterit cevherinden nikel üretmekte olan Endonezya, büyüyen elektrikli taşıt aracı bataryası pazarına girebilmek için daha yüksek katma değerli nikel üretme konusunda giderek daha hızlı bir biçimde hareket ediyor.

Blok hisse satışı, II. aşama genişleme yoluyla Nickel Industries firmasına Endonezya'daki ENC madencilik projesindeki üretimini ikiye katlama potansiyelini araştırma ile çeşitlendirme çabalarını destekleme fırsatı sağlayacak.

Firma, hissedarlarını 8 Eylül'de (2023) gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısında bir araya getireceğini açıkladı.

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü