Avustralya’lı Nickel Industries Madencilik Firması, Nikel Fiyatları Zayıfladıkça Çeyrek Dönemde Daha Düşük Kazançlar Öngörüyor

04 Ekim 2022

Avustralyalı Nikel Industries firması, Pazartesi günü (03/10/2022), nikel pik demir fiyatlarının zayıflaması nedeniyle üç aylık işletme kazançlarında düşüş olacağı öngörüsünde bulunurken (Avustralya, yerkürenin en büyük beş nikel üreticisi ülkesinden biridir. Ç.N.) Endonezya’daki projelerinden birini pil üretiminde kullanılan metal olan Nikel’in düşük kalitedeki cevherinin çıkarılması projesine dönüştüreceklerini açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamada, faiz, vergi, aşınma payı ile aşınma payı öncesi üçüncü çeyrek kazançlarının 52 milyon ABD Doları ile 55 milyon ABD Doları arasında olmasının beklendiği ve kazançlarında ikinci çeyrekte kaydedilen 103,2 milyon ABD Doları kadar büyük bir düşüş olduğu belirtildi.

Firmanın hisse senetleri %5,7 oranında düşüşle 14 Ekim 2020'den bu yana en düşük düzey olan 0,745 Avustralya Doları'na geriledi.

Angel Nickel ile Oracle Nickel firmalarının nikel pik demir çıktılarını artırdığı bir zamanda Sydney merkezli madencilik firması, düşen fiyatlara karşı kendini korumak için düşük kalitede nikel cevheri ürün elde etmek amacıyla Endonezya Morowali Endüstri Parkı içindeki Hengjaya nikel projesini (HNI) dönüştürecek.

Firma, "Operasyonlarımızı çeşitlendirmek ile birlikte Hengjaya’da nikel cevheri üretimine başlamak için bugünün uygun zaman olduğuna inanıyoruz, sözkonusu durum başka bir son ürünün tanıtımı ile ilgili operasyonlar için de ayrıca ek esneklik sağlıyor." yorumunda bulundu.

Firma ayrıca, düşük kaliteli nikel cevheri ürününün endüstriyel park içerisindeki dönüştürücüler kullanılarak yüksek kaliteliye yükseltilebileceğini belirterek, tüm yüksek kaliteli nikel cevheri satışlarını gelecek yılın Mart ayına kadar sözleşmelerle bağladığı bilgisini verdi.

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü