Avustralya’nın Altın Üretimi Geriliyor

30 Mayıs 2022

Melbourne merkezli madencilik danışmanlığı firması Surbiton Associates'in bu hafta bildirdiğine göre, içinde bulunduğumuz yılın Mart ayında sona eren birinci çeyreğinde Avustralya'nın altın üretimi, geçen yılın Aralık ayında sona eren dördüncü çeyreğinde üretilmiş olan 81 tonluk altın üretimi ile karşılaştırıldığında %6 oranında düşüşle 76 tona geriledi.

Üretimdeki gerileme bölümsel olarak, özellikle ülkenin en büyük altın üreticisi durumundaki eyaleti olan Batı Avustralya'da bazı çalışmaları kısıtlayan Korona virüsü salgınının etkileri ile ayrıca ülkenin birkaç bölgesinde önemli ölçüde yağışlı geçen havalar nedeniyle ortaya çıktı.

Surbiton firmasının yöneticisi Dr. Sandra Close, “Üretimdeki kesinti tek tip değildi. Bazı madencilik çalışmaları gerçekten sert bir biçimde etkilenirken, diğerleri gerek Korona salgını döneminde gerek Mart ayında biten çeyrek dönemde genellikle sorun olan kötü hava koşullarından neredeyse hiç etkilenmedi." açıklamasını yaptı.

Close, Avustralya altın sektörünün altın üretimini sürdürmek için dikkate değer bir iş çıkardığını ancak artık virüsün etkisinin yaygınlaştığını söyledi. Batı Avustralya'nın 697 gün boyunca bölgeye havayolu ile gelen ve bölgeden havayolu ile ayrılan çalışanları da içerisinde olmak üzere herkese kapatılmış olan sınırları en sonunda bu yıl 3 Mart'ta yeniden açıldı.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü