Azerbaycan ile Kore Firmaları Alüminyum Sektöründe İşbirliğini Geliştirmek Amacıyla Stratejik Ortaklıklar Kuruyor

14 Kasım 2023

Azerbaycan Sanayi Kurumu, sorumluluk alanı içerisindeki değer zincirini geliştirmek ve rekabetçi ürünlerin yaratılmasını desteklemek amacıyla başta yatırımcılar olmak üzere yabancı firmalarla sürekli görüşmekte ve yeni işbirlikleri kurma çalışmalarını sürdürmektedir.

Sözkonusu girişimleri geliştirmeyi amaçlayan Kore Ticaret ile Yatırım Teşvik Ajansı'nın Bakü ofisi, Azerbaycan ile Kore arasındaki ticari ilişkileri etkin bir biçimde desteklerken Kore firmalarının Azerbaycan'da doğrudan yatırım yapmasına yardımcı oluyor. Ajansın Bakü ofisinin desteğiyle Kore Cumhuriyeti'nin "İleri Mühendislik Enstitüsü" ile "Lemon Metal" firmasının Azerbaycan pazarına girişi gerçekleşti.

İki ülke arasındaki işbirliği, "Azerbaycan Sanayi Kurumu" ile bağlı kuruluşu "Azeraluminum" firmasının yönetim kurulları arasında yapılan toplantıyla sonuçlandı. Toplantıda her iki taraf da kendi kurumları konusunda ayrıntılı bilgi verdi, ulusal alüminyum sektörünün geliştirilmesinde işbirliği potansiyeli üzerinde duruldu, ortak proje fırsatları tartışıldı. Sonrasında ise "Azeraluminium" firması ile Kore’nin "İleri Mühendislik Enstitüsü" arasında gerçekleştirilen toplantıda, alüminyum alaşımlarının üretimi, araştırma merkezlerinin kurulması ile birlikte diğer çeşitli işbirliği alanlarını kapsayan mutabakat zaptı imzalandı.

Kore'de özellikle "İleri Mühendislik Enstitüsü" önemli bir işlevi yerine getirmekte olup üretim teknolojileri üzerine önemli bilimsel araştırmalar yürütmektedir. Bu arada, Koreli "Nedec" firmasının bir kolu durumundaki "Lemon Metal” firması da öncelikle özel alüminyum alaşımlarının üretimine odaklanmış olup alüminyum gereçlerin üretiminde uzmanlaşmıştır. Firma, otomotiv, enerji, telekomünikasyon, bilgi teknolojisi endüstrilerine hizmet vererek küresel ölçekte faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Alcircle
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü