BAE’de Artan e-Ticaret Depolara Olan Talebi Artırıyor

03 Şubat 2021

Dubai'de e-ticaret sektöründeki büyüme kaynaklı olarak depolama talebinin arttığı ifade ediliyor. Perakendecilerin, ertesi gün veya aynı teslimat seçenekleri için müşterilere yakın yerel teslimat merkezlerine ihtiyaç duyduklarına dikkat çekiliyor. Küresel danışmanlık firması Deloitte’in bir raporunda, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki e-ticaret sektöründeki büyümenin, ülkedeki ana emirliklerden biri olan Dubai'de depolama alanı talebini arttırdığı belirtiliyor. Rapora göre "E-ticaret segmentindeki büyüme, depolama ve ikmal merkezlerine olan ihtiyacı artırarak, depolara olan talebi artırdı.”

Rapor, Amazon ve Suudi Arabistan'ın Noon’u gibi çok uluslu çevrimiçi perakende devlerinin gelişinin, müşterilerden aynı teslimat seçeneklerine yönelik talebi arttırdığını gösteriyor. Deloitte, bunun büyük yerleşim ve ticaret bölgelerine yakın yerel teslimat merkezlerine ihtiyaç yaratacağını öngörüyor. Talep artarken, kısıtlı iş ortamı nedeniyle depo kiraları 2019'a göre daha düşük seviyelerde. Deloitte, bir dizi küçük ve orta ölçekli işletmenin şu anda yıllık kira sözleşmesi aradığını gözlemledi. COVID-19'dan önce, mülk sahipleri üç veya beş yıllık sözleşmeler talep edebiliyordu.

Statista’ya göre, e-ticaret sektöründeki gelirin BAE'de 2021'de 7,5 milyar dolara ulaşması ve 2025'e kadar yıllık %10,3 bileşik oranında büyüyerek 11 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ödeme şirketi Visa ve Dubai Economy tarafından yapılan bir anket, BAE'deki katılımcıların %49'unun pandemi sırasında daha fazla çevrimiçi alışveriş yaptıklarını ortaya koydu.

Kaynak:  ANBA-Brazil-Arab News Agency
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü