BAK Battery, İlk Yarı Katı Pilini Piyasaya Sürdü

23 Ekim 2023

Shenzhen BAK Power Battery Co Ltd, yüksek enerji yoğunluğu ve uzun çevrim ömrüne sahip ilk yarı katı lityum pil serisini tanıttı.

Katı hal pilleri, yarı katı ve tamamen katı tiplere ayrılabilir. Mobil cihazlar, giyilebilir cihazlar, elektrikli araçlar vb. alanlarda geniş uygulama alanlarına sahip olmaları, katı pilleri yeni enerji endüstrisinde önemli hale getiriyor.

Şirketin yarı katı pillerinin, kısa devre durumunda elektrik sızdırmadığı veya keskin nesnelerle delindiğinde alev almadığı testlerle kanıtlandığı için söz konusu piller yakın zamanda patlamaya dayanıklı mobil iletişim cihazlarında da kullanılacak.

BAK, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli ana ve yardımcı materyalleri değerlendirdikten sonra kendi kaynak havuzunu oluşturmaya başladı. BAK Battery'nin Başkan Yardımcısı Liu Zhibo, yüksek nikel katotlar, yüksek silikon anotlar ve elektrolit katkı maddelerine ilişkin Ar-Ge birikimine dayanarak BAK'ın 290-360Wh/kg arasında değişen enerji yoğunluğuna sahip bir materyal eşleştirme sistemi kurduğunu söyledi.

Şirket, yarı katı piller ve yerinde katılaştırma teknolojisi için elektrolitler geliştirdi. Liu, katot ve anotun katı hal elektrolitleriyle başarılı bir şekilde karıştırılması ve kaplanmasıyla birlikte, katot ve anot arasındaki iyon taşınmasının ve arayüzün etkili bir şekilde optimize edildiğini de belirtti.

Liu'ya göre BAK Battery’nin yarı katı pilleri gelişmeye devam ettikçe uygulamalar, profesyonel ve tüketici düzeyindeki drone'lar, iki tekerlekli araçlar, yeni enerji araçları, enerji depolama vb. gibi çeşitli alanlara yayılacak.

2001 yılında Shenzhen'de kurulan BAK Battery'nin geleneksel ürünleri arasında güç, dijital ve enerji depolamalı pil hücreleri, pil paketleri ve pil çözümleri yer alıyor.

Bu tür piller, Çin'in katı hal pil teknolojisini ve pazar gelişimini ilerletmek ve endüstriyel zincirin iş birliğine dayalı büyümesini teşvik etmek için önemli bir güç olmayı amaçlıyor.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü