Bangladeş, Ülkede İhracat Odaklı Üretim Yapan Hazır Giyim Üreticilerinin İplik ile Kumaş İthalatında Önceden Onay Almaları Zorunluluğunu Yürürlükten Kaldırdı
30 Eylül 2026Bangladeş, İthalat Politikası Kararnamesi'nde değişikliğe giderek iplik ile kumaş ithalatı yapabilmek için önceden onay alınması zorunluluğunu yürürlükten kaldırdı. Ülkede ihracat odaklı üretim yapan hazır giyim üreticileri artık Bangladeş Ticaret Bakanlığı'ndan izin almaksızın doğrudan iplik ile kumaş ithalatı yapabilecekler.
Ülkenin Ticaret Bakanlığı, söz konusu değişikliği duyuran bildiriyi 20/09/2026 tarihinde yayınladı. Yürürlükten kaldırılan iplik ile kumaş ithalatında önceden onay alınması zorunluluğu kuralı, 2026 yılı Ağustos ayında yürürlüğe giren yeni İthalat Politikası Kararnamesi ile getirilmişti.
Kaynak: Textile Today