Bangladeş’in ABD’ye Tekstil ve Hazır Giyim İhracatı Düşerken, Çin, Vietnam ve Kamboçya’ya Arttı

25 Mayıs 2021

ABD Ticaret Bakanlığı Tekstil ve Hazır Giyim Ofisi OTEXA’nın açıkladığı verilere göre; 2020 yılında pandemi nedeniyle ABD’nin tüm dünyaya yaptığı tekstil ve hazır giyim ithalatı sert bir düşüş yaşarken, 2021 yılının ilk üç ayında da Çin, Vietnam ve Kamboçya hariç tüm ülkelerin Amerika’ya yaptığı hazır giyim ihracatı düşüş gösterdi.

Özellikle Çin’in ABD’ye yılın ilk üç ayındaki tekstil ve hazır giyim ihracatı yüzde 12,69 gibi yüksek bir oranda artarken, Vietnam’ın ihracatı yüzde 1,4, Kamboçya’nın ihracatı ise yüzde 0,94 arttı. Bu dönemde Çin 3,63 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Vietnam ise 3,27 milyar dolar, Kamboçya ise 775 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Pandemi öncesi ABD pazarında hızlı bir şekilde büyüyen Bangladeş’in tekstil ve hazır giyim ihracatı yılın ilk üç ayında ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 azaldı. Hindistan’ın ihracatı ise en büyük kan kayıplarından birini yaşarken, Amerika’ya yapılan tekstil ve hazır giyim ihracatı yüzde 14,43 düşerek 976 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Bu dönemde ABD’nin tüm tekstil ve hazır giyim ithalatı ise 17,41  milyar dolar seviyesinde oldu.

Kaynak: textiletoday
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü