Baowu Çelik Grubu, Demir Cevheri Güvenliği Arıyor

21 Ocak 2020

Çin’in en büyük çelik şirketi olan, devlet mülkiyetindeki China Baowu Steel Group Corp Ltd, küresel demir cevheri madenciliği çalışmalarındaki payını büyütmek için denizaşırı ayak izini genişletmeyi planladığını duyurdu. Baowu çelik grubu başkanı Chen Derong, denizaşırı bir hedef seçtiklerini doğruladı.

Derong “Şirket, diğer çelik üreticileri ile bir araya gelerek madenleri geliştirmek amaçlı ortak bir fon oluşturacak, sözkonusu fon, demir cevherini öngörüsel olarak maliyet ve sigorta içerisinde olmak üzere ton başına yaklaşık 40 ABD doları navlun fiyatıyla edinecek. Şirket ayrıca maliyetleri düşürmek üzere bir edinim platformu oluşturmak için de diğer büyük üreticilerle bir araya gelecek.” açıklamasında bulundu.

Derong ayrıca, “2019 yılı boyunca demir cevheri fiyatlarındaki keskin yükseliş endüstri için sancı vericiydi, uluslararası demir cevheri üreticileri büyük karlar elde ederken Çin’de dışalınmış demir cevherinin ortalama fiyatı ton başına 90 ABD dolarına yükseldi.” diye de ekledi.

Baowu Grubu’nun birkaç denizaşırı madende hissesi var. 2002 yılında Bao Çelik Grubu, Bao Ruiji Demir Madeni ve Avustralya’nın Hamersley Iron Pty. Ltd. şirketi ile ortak girişim kurmuştu. Grup ayrıca, Avustralyalı maden cevheri şirketi Fortescue Metalller Grubu ile de projeler geliştirmişti.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü