Belarus'un Sınır Ötesi E-Ticaretteki Rolü Xi'an'da Vurgulandı

20 Mayıs 2021

Çin Ticaret Bakanlığı ve Shaanxi Eyaleti Halk Hükümeti Ticaret Bakanlığı'nın daveti üzerine, Çin'deki Belarus Büyükelçiliği diplomatları, Xi'an'da İpek Yolu Uluslararası Fuarı’nın ve Doğu ve Batı Çin Arasındaki İşbirliği Yatırım ve Ticaret Forumu'nun açılış törenine ve sınır ötesi e-ticarette işbirliği üzerine bir yuvarlak masa toplantısına katıldılar.

Açılış törenine Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, çeşitli Orta Asya ülkelerinin dışişleri bakanları ve ayrıca Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı temsilcileri katıldı.

Sınır ötesi e-ticaret ve Kuşak ve Yol ülkeleri için yeni fırsatlar yuvarlak masa toplantısında odak noktası oldu. Etkinlik sırasında Belarus Büyükelçiliğinde kıdemli danışman olan Tatiana Kharlap, Avrasya bölgesindeki Kuşak ve Yol ülkelerinin sınır ötesi e-ticaretinin geliştirilmesinde Belarus'un rolü ve potansiyeli hakkında konuştu. Diplomata göre başlıca avantajlar şu şekildedir: Belarus ekonomisinin açıklığı, yüksek kaliteli Belarus ürünlerinin Çin'e artan ihracatı, cazip lojistik imkânlar, bir dizi yeni uluslararası projeler, artan bölgeler arası bağlar ve gelişen bilgi teknolojisi endüstrisi.

Konferansın ardından Çin, sınır ötesi e-ticaretin gelişimini teşvik etmek için Çin - Avrupa - Çin hattında Belarus üzerinden kargo hizmetini iyileştirmek için üç yıllık bir eylem planı açıkladı.

Kaynak: Belta
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü