Bentley Tamamen Elektrikli İlk Otomobil Modelini 2025 Yılında Piyasaya Süreceğini Açıkladı

27 Ocak 2022

İngiltere’nin lüks sınıf otomobil üreticisi Bentley firmasından 26 Ocak Çarşamba günü yapılan açıklamada, tamamen elektrikle çalışan ilk otomobil modelini 2025 yılında piyasaya süreceklerini bildirdiler. Bir çok otomobil markasının yanı sıra, Bentley’i de şemsiyesi altında bulunduran Volkswagen firması açısından da bu bildirimin önem teşkil ettiği, zira Volkswagen’in 2030 yılı itibarıyla fosil yakıtlı araç üretimine son vermeyi taahhüt ettiği belirtildi.

Bentley’in ayrıca çevresel sürdürülebilirlik projelerine önümüzdeki on yıl boyunca 2,5 milyar sterlin tutarında yatırım yapacağı da açıklandı.

Firmadan yapılan açıklamanın devamında, yeni model elektrikli aracın üretimi için Crewe’deki mevcut üretim tesisinin kullanılacağı ve bu tesisin elektrikli araç üretimine uygun hale gelmesi için büyük ölçüde yeniden yapılandırılacağı bildirildi. Aracın hangi sınıf ve tipte olacağına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Şu anda küresel boyutta otomotiv sektöründeki tüm büyük oyuncular, kademeli olarak tamamen elektrikli modellere geçiş sürecini yönetmeye ve planlamaya çalışıyorlar. Başta Avrupa ve Çin olmak üzere birçok ülke hükümetlerinin fosil yakıtlı araç üretimine yasal olarak son vermek için belirli tarihler açıklamaları, otomotiv firmalarının elektrikli motor teknolojilerine büyük yatırım kararları almalarında etkili oluyor.

İçinde bulunduğumuz ayın başında yine Bentley firmasından yapılan bir açıklamada, 2021 yılının kendileri açısından ticari olarak rekor derecede başarılı geçtiği ve lüks segment otomobillere olan talebin artmasıyla birlikte, satışlarında küresel seviyede %31 oranında bir sıçrama gerçekleştiği belirtilmişti.

 Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü