Birleşik Arap Emirlikleri, E-ticaret Alanında Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesinin Etkin Gücü Olma Yolunda İlerliyor

10 Mayıs 2023

BAE’nin e-ticaret piyasasının her yıl yaklaşık %8,6 büyüyerek 2027 yılına kadar 16 milyar dolara ulaşması bekleniyor. E-ticaret piyasasındaki büyümede rol oynayan en önemli faktörler arasında akıllı telefon kullanımının artması, internet üzerinden alışveriş yapan müşteri sayısındaki artış ve devlet destekleri yer alıyor. BAE’nin e-ticaret piyasasındaki büyüme, fiyatları ve ürünleri kolayca karşılaştırma olanağı sunmasından dolayı, tüketicilerin giderek artan biçimde internet üzerinden yapılan alışverişi tercih etmeleriyle artan talepten de kaynaklanıyor.
 
BAE stratejik konumu sebebiyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki e-ticaret faaliyetlerini genişletmek isteyen işletmeler için tercih edilen bir konum haline geldi. Ülkenin Avrupa ile Asya arasındaki konumu ve Afrika’ya olan yakınlığı, bu bölgelere açılan bir kapı olmasını sağladı. BAE’nin havaalanları, limanları ve otoyolları dahil olmak üzere modern ve iyi bağlantılara sahip altyapısı, işletmelerin ürünleri hızlı ve verimli bir şekilde taşımasını ve teslim etmesini kolaylaştırıyor.
 
BAE’nin çeşitli endüstrileri içinde barındıran ekonomisi e-ticaret piyasasının büyümesine katkıda bulunuyor. Ülke ekonomisinin belirli bir sektöre bağımlı olmaması, ülkeyi ekonomik şoklara karşı daha dirençli hale getirmiştir. BAE ekonomisi e-ticaret işletmeleri için fırsatlar yaratan petrol ve doğalgaz, turizm, ticaret ve finans gibi sektörleri barındırıyor. Ülkenin iş dostu ortamı ve düşük vergi rejimi, e-ticaret işletmeleri için çekici bir durak haline gelmesini sağlamıştır.             
 
Kaynak: sme10x
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü