Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Çeliğe İstemi Artıracak Bölgesel Gelişmeler

20 Haziran 2019

Khaleej Times gazetesi (Khaleej Times, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde İngilizce olarak yayınlanan günlük gazetedir. Ç.N.) Constructsteel Konferansı'na katılan uzmanların, BAE’de sağlık ve otelcilik gibi çeşitli sektörlerde yaşanan gelişmelerin ülkedeki çelik istemini artırmada kilit faktör olacağını söylediklerini bildirdi.

BAE Enerji ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Dr. Matar Hamed Al Neyadi BAE’de çelik ve yapı sektörlerinin zaman içerisinde olgunlaştığına, ülke genelinde birçok karmaşık yapı projesinin ve mega yapı inşaatlarının başarıyla sonuçlandırılmasının bu durumun bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Al Neyadi “2030 ve sonrasına bakıldığında eğitim ve altyapı alanlarındaki bölgesel yatırımların giderek artan bir ölçekte devam etmesi olasıdır.” açıklamasında bulundu.

Al Neyadi ayrıca “Çelik ve yapı endüstrileri bölgenin uzun dönem ekonomik gönencine, ekonomik çeşitliliğine katkıda bulunmaya devam etme konusundaki fırsatı avantaja dönüştürebilecekleri çok iyi bir konumdalar.” diye de ekledi.

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü