Birleşik Krallık Merkezli Kuzey Denizi Geçiş Otoritesi (NSTA) 27 Yeni Petrol ve Gaz Lisansı Verdi

31 Ekim 2023

Petrol ve gaz endüstrisi düzenleyicisi olan Kuzey Denizi Geçiş Otoritesi (NSTA), en son lisanslama turlarının ilk partisinde 27 yeni lisans vererek, üretime diğerlerinden daha hızlı geçme potansiyeli olan alanları ödüllendirdi.

Bu ayın başlarında Londra Yüksek Mahkemesi, hükümetin fosil yakıtların yakılmasından kaynaklanan emisyonları gerektiği gibi incelemediğini iddia ederek, İngiltere'nin yeni petrol ve gaz üretimi lisanslarına karşı çıkan çevre gruplarının hukuki itirazını reddetti.

İklim değişikliği ile ilgili faaliyetler yürüten organizasyonlardan Greenpeace ve Uplift, kabinenin “iklime vereceği zararı” gerektiği gibi kontrol edemediğini iddia ederek Birleşik Krallık hükümetinin Kuzey Denizi'nde yeni petrol ve gaz lisansları verme kararına itiraz etti.

İngiliz Yüksek Mahkemesi’nde görevli yargıç David Holgate, kararda hükümetin son ürünlerin yakılmasından kaynaklanan emisyonları hesaba katmama kararının hukuka uygun olduğunu ve mantıksız olmadığını yazarak çevrecilerin adli inceleme taleplerini reddetti.

Kaynak: oilprice
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü