Birleşik Krallık’ın İlk 500 E-ticaret Şirketi Açıklandı

14 Şubat 2020

Hangi çevrimiçi ve çok kanallı perakendeciler Birleşik Krallık’ta lider konumda? Birleşik Krallık’ta en iyi performans gösteren çevrimiçi mağazaların sıralandığı UK Top500 her yıl Internet Retailing tarafından yayımlanmakta.

Bu yıl Internet Retailing’in RetailX Top500'ü yayımladığı altıncı yıl. Liste hem perakende markalarını hem de doğrudan halka satılan tüketici markalarını içermekte. Sıralama daha çok gelirler, mağaza ağları, web trafiği, mağazacılık, marka katılımı gibi birçok farklı değişkene dayanmakta.

Performansa dayalı endeks ilk 500 e-ticaret şirketini istatistiksel olarak gruplandırmakta. Örneğin “istisnai” bir performans sergileyen şirketler endekste “elit perakendeciler” olarak adlandırılan grupta yer almakta. Bu yılki grupta yer alan şirketler; Amazon, Argos, Dunelm, John Lewis, Marks & Spencer ve Next. Bu altı oyuncudan Amazon, bugüne kadar yayımlanan raporların altısında Elite olarak sıralanan tek oyuncu.

Raporda 500 perakendecinin tamamının analizi sonucunda yaklaşık yüzde 40'ının giyim ve moda aksesuarları sattığı görülmekte. Ev eşyaları satanlar listenin %20’sini oluştururken, 80 perakendeci mücevherat satıcısı.

Çalışma aynı zamanda ilk 500 perakendecinin yüzde 62'sinin çoğunlukla üçüncü taraf etiket ürünleri sattığını, yüzde 36'sından fazlasının ise çoğunlukla kendi markasının ürünlerini sattığını ortaya koyuyor. Kalan 7 oyuncu ise çevrimiçi pazaryerleri işletiyor.

Salesforce Commerce Cloud ve Magento Enterprise ilk 500 tarafından kullanılan en popüler e-ticaret platformları. İngiltere'deki önde gelen çevrimiçi perakendecilerin %16’sı Salesforce Commerce Cloud, %14,6’sı Magento Enterprise kullanmakta. Diğer popüler e-ticaret platformları ise Amplifence (%9,4), Hybris (%9,4), IBM Websphere Commerce (%9,2), Oracle Commerce (%6,2) ve Magento (%6).

Kaynak: ecommercenews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü