Birleşik Krallık'ta Çevrimiçi Market Alışverişi %33 Büyüyecek

07 Mayıs 2020

Birleşik Krallık'taki çevrimiçi market pazarının bu yıl yüzde 33 oranında artması bekleniyor. Geçen yıl 14,5 milyar avro olan miktarın 19,2 milyar avroya ulaşması bekleniyor. Bu durum dört yıldır yavaşlayan büyümeden sonra önemli bir gelişme anlamına gelmektedir.

Geçen yıl, Birleşik Krallık çevrimiçi market pazarı sadece yüzde 2,9 oranında büyüdü. Bu yıl yüzde 33 büyüyeceği tahmin edilmektedir. 2024 yılına kadar yaklaşık 20,5 milyar avro değerinde olacağı tahmin edilmektedir. Bu miktar beş yıllık (2019-2024) dönemde yüzde 41 büyüme anlamına geliyor.

Pazar araştrma şirketi olan Mintel'e göre büyüme tahmininin, Covid-19 karantinası nedeniyle değişen çevrimiçi alışveriş alışkanlıklarıyla ilgisi bulunmaktadır. Şirket  bu değişikliklerin kalıcı olabileceğine inanıyor.

Birleşik Krallık'ta koronavirüs bu kadar yaygın değilken ve sosyal mesafe önlemleri açıklanmadan önce, Britanyalıların yüzde 7'si çevrimiçi alışveriş miktarını artırdığını belirtmişti. Ancak 16-23 Nisan tarihleri ​​arasında yapılan araştırma, çevrimiçi alışverişlerini artırdıklarını söyleyen tüketicilerin sayısının yüzde 36 oranında arttığını gösteriyor. Aynı çalışmada Britanyalıların yarısının mağazada geçirdikleri zamanı sınırlamaya çalıştığı ortaya çıkmıştır.

Mintel yetkilisine göre koronavirüs salgını çevrimiçi market alışverişine yeni bir müşteri kitlesi getirmiştir. Mintel çalışması ayrıca 65 yaş üstü Britanyalı internet kullanıcılarının yüzde 37'sinin salgın başladığından beri yaptıkları çevrimiçi alışveriş miktarını artırdığını göstermiştir. Daha önce, bu yaş grubunun sadece yüzde 28'i çevrimiçi market müşterisi olarak tahmin ediliyordu.
 
Kaynak: ecommercenews.eu web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü