Birleşik Krallık’ta En Az Kirli 10 Şehir

21 Ocak 2021

Yeni bir rapor, İngiltere'deki düşük kirlilik oranları söz konusu olduğunda başı çeken şehirleri ortaya çıkardı ve Sheffield, en az kirliliğe sahip şehir oldu.

Daire kiralama markası Essential Living tarafından yapılan yeni Yeşil Şehirler Endeksi çalışmasında, yeşil yaşam için en iyi olan İngiltere şehirlerini belirlemek üzere hava kalitesi, kirlilik, yaşam kalitesi, ortalama yaşam süresi ve yeşil alanlar gibi unsurlar hakkında bölgesel ve dünya çapında veriler kullanıldı. Daha sonra, 60 üzerinden bir sıralama vermek için yakında ne kadar yeşil alan olduğunu hesaplamak üzere bir ağırlık sistemi uygulandı.

Birleşik Krallık'taki hava kirliliği, astım, akciğer hastalığı, felç ve kalp hastalığı gibi hastalıkların başlıca nedeni ve her yıl 40.000 erken ölüme neden olduğu tahmin edilmektedir ki bu, ölümlerin yaklaşık %8,3'üne karşılık gelirken yaklaşık 40 milyar sterline mal olmaktadır.

2017 yılında yapılan araştırma, İngiltere'deki 44 şehirdeki hava kirliliği seviyelerinin önerilen DSÖ yönergelerinin üzerinde olduğunu ortaya koymuştur.

Birleşik Krallık hükümeti trafikten kaynaklanan kirliliği iyileştirmeyi planlamakta ve 2030 yılından itibaren yeni fosil yakıtlı araçların satışını yasaklamaktadır.

Kaynak: earth.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü