BMW Toyota Firması İle Teknolojik İşbirliğini Uzun Yıllara Yaymak İstiyor

13 Kasım 2020

BMW İcra Kurulu Başkanı Oliver Zipse geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı bir açıklamada, Toyota firması ile ilişkilerini daha da güçlendirmek istediklerini ve hidrojen yakıtlı motor ve üstü açılabilir spor otomobil kategorilerindeki işbirliği anlaşmasının 2025 yılından sonra da devam edecek şekilde genişletmek arzusunda olduklarını belirtti.

Toyota ile aralarındaki mevcut işbirliği anlaşmasının üstü açılabilir bir spor otomobil modelini ortak geliştirme ve ayrıca hidrojen yakıtlı motor teknolojilerinde bilgi paylaşımını kapsadığını belirten Zipse, bu işbirliğinin 2025 yılından sonra da devamından yana olduklarını sözlerine ekledi.

Hidrojen yakıtlı motor teknolojilerinin siyaset yapıcıların ortak niyet ve hedefleri ile desteklenmesi durumunda başarılı ve tercih edilebilir bir noktaya gelebileceğine değinen Zipse, hidrojen üretiminin bu sayede daha kolay sanayileşebilir hale geleceğini belirtti.

Zipse ayrıca BMW’nin maliyetlerden tasarruf etmek amacıyla otomobil modelleri portföyünü küçülteceğini de söyledi. Zipse yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemlerde özellikle üstü açılabilir, coupe ve de roadster tipi spor modellerin bir kısmından vazgeçilebileceğinin işaretini verdi.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü