Boksit ile Altındaki Sıçrama Gine'nin Dışsatımını %30 Oranında Artırdı

18 Ocak 2023

Merkezi başkent Konakri’de bulunan Gine Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (GUİE) verileri, geçen yılın Ekim ayı sonunda Gine'nin dışsatımının bir önceki aya göre %29,5 oranında artış kaydettiğini ortaya koydu.

GUİE, Gine’nin dış ticaretinin gelişimine ilişkin notunda, geçen yılın Eylül ayında ülkenin 2.608,7 milyar Gine Frangı (313,04 milyon ABD Doları) olan dışsatımının Ekim ayında (2022) 3.378,8 milyar Gine Frangı (404,45 milyon ABD Doları) olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Boksit madenciliği ile altın madenciliği sektörleri, Batı Afrika ülkesi Gine’nin dışsatımının büyümesine büyük oranda katkı sağladılar.

Önde gelen lojistik firmalarından biri, büyük ölçekli kuru yük gemileri ile taşınan alım satımları destekler durumda Gine’den rekor düzeyde aylık boksit gönderimleri bildirdi.

Gine'den dışsatımı yapılan boksit hacmi geçen yılın ilk çeyreğinde ortalama 7,7 milyon ton, son çeyreğinde ise 9,9 milyon ton olurken en büyük hacimli dökme yük gemileri taşımacılığı için küresel ölçekte büyüme yaratan birkaç alım satımdan birini sağladı.

Kaynak: Alcircle
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü