Boston Dynamics’in Yeni Sahibi

01 Temmuz 2021

Geliştirdiği Atlas, Spot ve BigDog gibi robotlarıyla dikkatleri üzerine çeken Boston Dynamics’in yüzde 80'lik hissesi Japon SoftBank'ten, Güney Koreli Hyundai şirketine geçmiştir. Böylece MIT bünyesinden çıkan Boston Dynamics, son 8 yılda 3. kez el değiştirmiştir.

Hyundai ile SoftBank arasındaki anlaşmanın finansal detayları paylaşılmazken, Boston Dynamics’in 1,1 milyar dolarlık bir değer üzerinden satışının gerçekleştirildiği duyurulmuştur. Robotik teknolojiler geliştiren Boston Dynamics’in yüzde 20’lik hissesi ise SoftBank’te kalmaya devam edecektir.

Satın alma sürecinin tamamlandığı duyuran Hyundai, Boston Dynamics'in ürün yelpazesini ve küresel satış ve hizmet ağını genişletmeye devam edeceklerini açıklamıştır.

Bu satın alma ile robotik alanında, insanların yaşamlarını iyileştiren ve güvenliği artıran ileri teknolojiler geliştirmeyi amaçladığını duyuran Güney Koreli Hyundai, Boston Dynamics’i satın alma sürecinin tamamlanmasıyla ilgili olarak “Mobilite geliştikçe, insanlık da gelişir” sloganıyla şu videoyu da yayınlamıştır: https://youtu.be/O2_NEy0iDck

Kaynak: Haberturk
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü