Brezilyalı Çelik Üreticileri Yüksek Fırınlarını Kapatıyor

06 Nisan 2020

Brezilyalı çelik Üreticisi Gerdau (Gerdau, Latin Amerika kıtasının en büyük uzun çelik üreticisi olup şirketin merkez ofisi Brezilya’nın São Paulo kentindedir. Ç.N.) Korona virüsü salgınının isteme zarar vermesi nedeniyle yerli rakiplerinin ayak izlerini izleyerek yüksek fırınlarından birini geçici olarak kapatmak da içerisinde olmak üzere bir dizi üretim kesintisi açıkladı. Brezilyalı çelik üreticisi, Korona virüsü küresel salgını sonucunda bugünlerde azalmış olan istem nedeniyle işlemlerini düzenlemek için bu ay ülkenin güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletinde yer alan Ouro Branco tesisindeki 1,5 milyon tonluk 2 numaralı yüksek fırınını çalıştırmayacak.
 
Bir diğer Brezilyalı çelik üreticisi USIMINAS da (Usinas Siderurgicas de Minas Gerais-USIMINAS, Latin Amerika kıtasının önemli çelik üreticilerinden olup şirket merkezi Minas Gerais eyaletinin Belo Horizonte kentindedir. Ç.N.) iki yüksek fırınını daha devre dışı bırakarak, devre dışı bırakılmış fırınlarını toplamda dörde çıkaracağını duyurdu. Şirketin yalnızca bir fırını işler durumda kalacak.
 
ArcelorMittal-Brezilya ise geçen yıldan bu yana üretim dışına alınmış yüksek fırınına ek olarak fırınlarından birini daha devre dışı bırakmaya başladı.
 
Companhia Siderurgica Nacional şirketi (Companhia Siderurgica Nacional, ana üretim tesisi Rio de Janeiro eyaletindeki Volta Redonda kentinde olan, Brezilya’nın, dahası Latin Amerika'nın en büyük çelik üreticisidir. Şirket merkez ofisi São Paulo kentindedir. Ç.N.) inşaat sektörü sayesinde Rio de Janeiro’daki faaliyetlerini sürdürmeyi başardı. Ancak sektörü bilen bir haber kaynağı, Companhia Siderurgica Nacional şirketinin de bugün varolan senaryo üzerinde çalıştığını söyledi.
 
Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü