Brezilya’nın Şeker Üretimi Temmuz Ayında Düştü

29 Temmuz 2021

Endüstri grubu Unica yaptığı açıklamada, Brezilya'nın Merkez-Güney (CS) Bölgesindeki fabrikalarında şeker üretiminin Temmuz ayının ilk yarısında, bir yıl öncesine kıyasla %2,8 azalarak 2,94 milyon ton olarak gerçekleştiğini ve tarlalardaki tarımsal verimin geçen sezonun seviyelerinin çok gerisinde kaldığını söyledi.

Unica, bölgedeki kamış ezmesinin Temmuz ayının ilk yarısında bir önceki yıla kıyasla % 2,3 azalarak 45,6 milyon ton olarak gerçekleştiğini, etanol üretiminin ise %1,1 artarak 2,16 milyar litreye çıktığını söyledi.
24 değirmenden alınan ön bilgilere göre, tarımsal verim veya hektar başına kamış hacmi, Temmuz ayının ilk yarısında bir önceki yıla göre %14 düştü. Unica, üretimin düşüş eğiliminde olduğunu doğruladı.

Ayrıca, bazı fabrikalar soğuktan zarar görmesi durumunda kamışları planlanandan daha erken kesme eğiliminde olduklarından, Haziran ayındaki donların hektar başına daha küçük kamış hacimlerine katkıda bulunmuş olabileceği de belirtildi.

Endüstri grubu, geçen hafta merkez-güney yönünde vuran ve örneğin kahve mahsullerinde büyük hasara neden olan yeni soğuk dalganın etkisinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü