BSN, Malezya’daki Mikro KOBİ’ler Arasında E-Ticareti Teşvik Etmek İçin Visa ile İş Birliği Yapacak

04 Ağustos 2023

Malezyalı BSN Bankası’ndan (Bank Simpanan Nasional) yapılan açıklamada mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin e-ticaret kullanımının yaygınlaştırılmasına odaklanan bir proje için Amerikalı çok uluslu finansal hizmetler şirketi Visa ile stratejik ortaklık geliştirildiği belirtildi.

“Accelerate My Business” (AMB) adlı bir dijital ticaret eğitim programı kapsamında BSN ve Visa’nın mikro, küçük-orta ölçekli işletmeleri destekleyecekleri belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre, söz konusu eğitim ile mikro KOBİ'lerin işlerini geliştirmek için finansman olanaklarını keşfetmeleri ve daha iyi finansal okuryazarlık sağlayacak dijital ödeme çözümlerinin benimsenmeleri hedefleniyor.

Bu kapsamlı girişim, Malezya’nın Sabah ve Sarawak bölgelerini de kapsayan, ülke çapında 13 farklı yerde yürütülecek toplam 27 oturumdan oluşmakta. Bu çalıştaylar boyunca mikro KOBİ'lerin, işletme yönetimi, finansal okuryazarlık, operasyonel verimlilik ve dijitalleşme stratejileri gibi çeşitli alanları kapsayan temel girişimcilik becerileri edinmeleri sağlanacak.

Kaynak: Technode Global
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü