Çalışmalar Şili’de Önceki Öngörüden %28 Oranında Daha Fazla Lityum Rezervi Olduğunu Gösteriyor
08 Nisan 2025Şili'nin kuzey Antofagasta bölgesindeki tuz düzlüklerinde gerçekleştirilen yeni çalışmalara göre ülkenin toplam lityum rezervleri daha önce öngörülmüş olan rezerv rakamından %28 oranında daha fazla. Şili devlet madencilik kuruluşu ENAMI (Empresa Nacional de Minería), 7 Nisan 2025 Pazartesi günü yaptığı açıklamada ülke topraklarında daha yüksek oranda batarya üretim girdisi lityum metali rezervleri olduğunu duyurdu.
ENAMI’nin duyurusuna göre, gerçekleştirilmiş olan yeni analiz, La Isla tuz düzlüğünün önceki analize göre %150 oranında daha fazla, rakamsal olarak 2,13 milyon metrik ton lityum rezervine sahip olduğunu, Aguilar tuz düzlüğünün ise %40 oranında daha fazla, rakamsal olarak yaklaşık 1 milyon metrik ton lityum rezervine sahip olduğunu gösteriyor.
ENAMI, gerçekleştirilmiş olan son analiz doğrultusunda Şili'nin toplam lityum rezervlerine 3,05 milyon ton eklediklerini, ABD Jeoloji Araştırması'nın daha önce yapmış olduğu rezerv incelemesinde toplam lityum rezervlerini 11 milyon ton olarak öngörmüş olduğunu belirtti.
Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü