Canada Nickel Firması “Büyük” Bir Nikel Rezervi Bulduğunu Doğruladı

18 Ağustos 2022

Hisse senetleri TSX-V (TSX-V, Toronto Girişim Borsası-Toronto Venture Exchange’in kısaltmasıdır. Ç.N.) listesinde işlem gören Canada Nickel firması, sahibi olduğu Deloro madencilik alanındaki arazisinde yürüttüğü analiz sonuçlarını açıkladı ve açıklamasında yeni edindiği madencilik alanı arazilerinde ikinci bir önemli keşifte bulunduğunu doğruladı.

Firmanın tepe yöneticisi Mark Selby, Deloro madencilik alanında buldukları nikel rezervinin, firmanın diğer bir madencilik alanı olan Reid madencilik alanında bulduğu nikel rezervine bir başka önemli keşif olarak katıldığını belirtti. Selby, “Yerkürenin önde gelen nikel bölgelerinden biri olma potansiyeline sahip olduğuna inandığımız bölgesel mülklerimizdeki çalışmalarımızı geliştirerek, sözkonusu mülklerin çevresinde keşif yapmaya devam ederken başarılarımızın devamını da dört gözle bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Deloro madencilik tesisi Timmins kentinin 9 km güneydoğusunda yer almakta. Canada Nickel firması, Deloro madencilik alanını geçen yıl Kasım ayında 13 ayrı mülkün parçası olarak satın alıp bölge ölçeğindeki madencilik potansiyelini pekiştirmişti.

Deloro nikel madenciliği proje alanı bir diğer nikel madenciliği projesi alanı olan Crawford nikel-sülfit projesi alanı yakınlarında bulunuyor.

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü