Celsa-UK 2015 Yılında Cardiff’teki Fabrikasında Yaşanan 2 Ölüm ile İlgili Güvenlik Açıklarını Kabul Etti

12 Eylül 2019

The Guardian gazetesi, bir çelik şirketi olan Celsa Manufacturing UK’in Cardiff’teki tesisinde meydana gelen patlamada ölen iki işçinin ölümüyle ilgili sağlık ve güvenlik açıklarını kabul ettiğini ve 1,5 milyon İngiliz Sterlini’ne varacak kadar bir para cezası alabileceğini bildirdi.
 
Celsa Manufacturing UK, yargılamanın Cardiff Kraliyet Mahkemesi’nde başladığı Çarşamba günü sorumluluğunu kabul etti. Bilirkişi Neil Bidder yargılamada, çelik silindirleri yağlamada kullanılan sıcak yağın normal sıcaklığı aşması durumunda devreye girmesi gereken otomatik kapamanın devreye girmediğini söyledi. Bu durumda sistemi elle kapatması gereken işçiler bunu yapmadı çünkü kendilerine tehlikeyi bildirecek olan alarm sistemi de arızalıydı.
 
Bilirkişi, bu nedenle aşırı ısınan yağın parlama noktasına ulaştığını ve korkunç bir patlamaya neden olduğunu dile getirdi. Şirket, uygun risk değerlendirmeleri yapamadığı konusundaki sorumluluğunu kabul etti.
 
Mühendisler Peter O’Brien ve Mark Sim 2015 yılı Kasım ayında Celsa Manufacturing’in çelik tesisinde meydana gelen patlamada yaşamını yitirmiş, aynı patlamada bir kişi de ağır yaralanmıştı.
 
Celsa UK’in 500’den fazla çalışanı olup her yıl hurdadan 1,2 milyon ton çelik üretiyor. Celsa UK’in akraba şirketi Celsa Grup ise İspanya, Polonya, Norveç ve Fransa’daki üretim merkezleri ile Avrupa’nın en büyük çelik şirketlerinden biri.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü