Çin, 2023 Yılında 27 Milyon Otomobil Satışı Hedefliyor

04 Eylül 2023

Çin, bu yılki otomobil satışlarını 2022 yılındaki seviyesine göre yüzde 3 artırarak yaklaşık 27 milyon araca çıkarmayı hedefliyor.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile diğer altı devlet dairesinin ortaklaşa yayınladığı planda, yeni enerji araçları (NEV'ler) için yıllık yaklaşık 9 milyon adet satış veya bir önceki yıla göre yüzde 30 artış hedeflendiği belirtildi.

Planda, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için benzinli araçların kullanımı istikrara kavuşturulurken NEV kullanımının artırılması, otomobil ihracatının artırılması, ikinci el otomobil satışlarının teşvik edilmesi, ürün kalitesinin artırılması, sanayinin ve tedarik zincirlerinin istikrarının sağlanması ve altyapıların iyileştirilmesi gibi önlemler yer aldı.

NEV kullanımına yönelik mevcut tüm destekleyici politikaların iyi bir şekilde uygulanması ve benzinli araç alımlarına daha fazla kısıtlama getirilmemesi gerektiği belirtildi. Pilot bölgelerde toplu taşımaya yönelik araçların tam elektrifikasyonunun test edilmesi için çalışmalara başlanacak.

Planda, otomobil şirketlerinin uluslararası pazarlara yönelik ürünler geliştirmesi ve üretmesi, gelişmekte olan ekonomilerdeki pazarları keşfetme çabalarını artırması teşvik ediliyor.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü