Çin, Akıllı Araçların Gelişimini Teşvik Ediyor

21 Haziran 2023

Sanayi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Xin Guobin, Çin'in akıllı araçların gelişimini desteklemeye yönelik hamlesinin bir parçası olarak, seviye 3 ve üstü otonom sürüş sistemlerinin ticari uygulamasını destekleyeceğini açıkladı.

Şu anda, otonom sürüş seviye 0'dan seviye 5'e kadar kategorize edilmiştir; seviye ne kadar yüksekse, teknoloji o kadar akıllı olarak görülmektedir. Seviye 3, bir aracın belirli koşullar altında kendi kendine gidebildiği koşullu otomasyon anlamına gelir.

Xin Guobin, ayrıca Bakanlığın önümüzdeki aylarda akıllı bağlantılı araçların standartlarına ilişkin yeni bir kılavuz açıklayacağını ve yeni enerji araçlarının bilgi ve iletişim teknolojisi, akıllı ulaşım ve akıllı şehirlerle entegrasyonuna ilişkin standartları formüle etme çabalarını hızlandıracağını söyledi.

Xin, çipler, yüksek hassasiyetli sensörler ve işletim sistemleri dahil olmak üzere sürücüsüz kilit teknolojilerde atılımlar elde etmek ve akıllı ulaşım altyapısının inşasını hızlandırmak için daha fazla çaba gösterileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü