Çin Bankaları Endonezya'daki Xiamen Xiangyu Paslanmaz Çelik Üretim Tesisini Finanse Edecek

12 Ocak 2021

Çin'in bankacılık otoritesi, Endonezya'daki 1 Milyar ABD Doları değerindeki bir paslanmaz çelik tesisinin, Bank of China (Bank of China, Çin'in beş büyük devlet bankasından biri olup aynı zamanda ülkenin 1912 yılında kurulmuş olan en eski bankasıdır. Bankanın genel merkezi başkent Pekin'dedir. Ç.N.) ile birlikte bir grup onshore ve offshore yapısındaki bankadan proje finansmanı almakta olduğunu bildirdi. Çok katmanlı proje finansmanı, paranın gerek Yuan gerek ABD Doları cinsinden çekilmesine olanak tanıyan çift para birimini içeriyor. Tesis ayrıca, Çin devletine ait sigorta şirketi Sinosure'un ticaret sigortası ve korumasından yararlanacak biçimde tasarlandı. Finansmanı sağlayan yedi onshore ve dört offshore olmak üzere 11 bankadan oluşan grup onshore ağırlıklı durumda. Kredi verenler arasında Bank of China, Çin Kalkınma Bankası, Çin Endüstri ve Ticaret Bankası, Çin Yapı Bankası, Çin Ziraat Bankası, CITIC Bank, Çin Tüccarlar Bankası ve Tai Feng Bank bulunuyor.
 
Şanghay Borsası'na endeksli lojistik hizmetler şirketi Xiamen Xiangyu'nun sahibi olduğu yerleşke, bir nikel madeni, yıllık 2,5 milyon ton kapasiteli paslanmaz çelik üretim tesisi, 1440 megavat gücünde termal enerji projesi ve 40 milyon ton kapasiteli çok işlevli limandan oluşuyor.
 
Londra merkezli uluslararası hukuk firması Pinsent Masons, büyük ortağı Kanyi Lui ile Bank of China'ya finansman konusunda danışmanlık hizmeti verecek.
 
Kaynak: Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü