Çin, Kömür Madenlerindeki Kazaların Ardından Maden Güvenliği Konusunda Toplantı Yaptı

07 Aralık 2020

Çinli yetkililer, son zamanlarda ülkedeki kömür madenlerinde meydana gelen büyük kazaların ardından Pazar günü (Dün) acil bir toplantı düzenleyerek, risklerin kontrol altına alınması ve benzeri olayların önüne geçilmesi için “kararlı önlemler” alınması çağrısında bulundular.
 
En çok üretim yapan illerdeki madenlerde uygulanan ek güvenlik kontrolleri, istemin güçlendiği bir dönemde üretimi kısıtlayarak fiyatları yükseltti. Zhengzhou’daki termal kömür vadeli işlemler piyasasında Pazartesi günü (Bugün) gün içinde rekor artış kaydedildi.
 
Danıştay İş Güvenliği Komitesi ile Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, yerel yönetimlerin ve şirketlerin madenlerden kotaların izin verdiğinden daha fazla çıktı isteminde bulunmalarının kesinlikle yasaklanmış olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca, kapatılması planlanan kömür madenleri için herhangi bir ödemesiz sürenin bulunmadığı da belirtildi.
 
Chongqing devlet yetkilileri, güneybatı bölgesindeki kömür madenlerinde meydana gelen iki ölümlü kazanın ardından komite tarafından çağrıldı. Eyalet televizyonuna göre Cumartesi günü Chongqing'deki bir madende meydana gelen kazada toplam 23 madenci öldü.
 
Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü