Çin, Net Sıfır Karbon Salınımına Ulaşmak İçin Çelikle İlgili Projeler Üzerindeki Politikalarını Sıkılaştırıyor

07 Mayıs 2021

Çin’de yayınlanan Global Times adlı gazete, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun (ÇUKRK), çelik projelerinin, çelik endüstrisinde net sıfır karbon salınımını başaracak, bunun yanısıra çevreci, düşük karbonlu ve yüksek kaliteli kalkınmayı teşvik edecek bir çaba içerisinde olmalarını hedefleyen resmi bir rapor yayınladığını bildirdi. ÇUKRK’nın raporuna göre, çelik ergitme projelerinin yapımı ileri teknoloji ile birlikte donanım gereksinimlerini karşılamalı, ayrıca çelik endüstrisindeki başlıca göstergeler çevreci ve akıllıca bir kalkınmayı sağlayacak durumda olmalı ve çevreyi kirleten salınımlar ise sıkı biçimde uygulanan kurallara uymalıdır.  

Xiamen Üniversitesi'ndeki Çin Enerji Politikası Çalışmaları Enstitüsü Başkanı Lin Boqiang, Global Times'a yaptığı açıklamada, sözkonusu girişimin Çin'in çelik endüstrisini iyileştirmeyi ve çelik üretiminde enerji tüketimini azaltmayı amaçladığını söyledi.

Bir diğer bir gelişme ise,  6 Mayıs'ta (Dün) Çin Sanayi ve Enformasyon Bakanlığı’nın ülkede eskiden yeniye çelik kapasitenin değişimine ilişkin güncellenmiş ayrıntılı yönergeleri yayınlamasıydı ki, yönergeler ülke çapında 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Böylece yönergeler 2018'in başından bu yana yürürlükte olan ancak daha sonra, saha uygulamasında belirlenen boşluklar ile kusurlar nedeniyle Ocak 2020'den beri rafa kaldırılmış olan ve bakanlığın o günden beri güncellemek için çalıştığı önceki sürümün yerini alacak.

Kaynak: steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü