Çin, Otomobil Ve Elektronik Eşya Tüketimini Artırma Planlarını Açıkladı

21 Temmuz 2023

Çin, tüketimde sürdürülebilir toparlanmayı teşvik etmek ve bu eğilimi pekiştirmek için alınan paket önlemlerin bir parçası olarak otomobil ve elektronik ürünlerin tüketimini artırma planlarını açıkladı.

Planlar, otomobil alımları üzerindeki kısıtlamaların hafifletilmesi, yeni enerji araçlarının satın alınması ve kullanılmasıyla ilgili maliyetlerin düşürülmesi, kırsal alanlarda ev aletlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, otomobil ve elektronik ürünlerin tüketimi için daha iyi bir ortam yaratılması dahil olmak üzere toplam 22 önleme yer veriyor.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ve diğer bazı merkezi departmanlar tarafından yayınlanan bu iki belge, NEV'ler için destekleyici tesislerin inşasını hızlandırmak, kamu sektöründe NEV'lerin satın alınmasını teşvik etmek, otomobil tüketim kredisi desteğini artırmak, daha fazla elektronik ürün tüketim senaryosu oluşturmak ve elektronik ürünlerin satış ve dağıtım sistemini iyileştirmek için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

Planlara göre, ürün sunumunu ve tüketim ortamını iyileştirmenin yanı sıra elektronik ürünlerin tüketimini daha fazla teşvik etmek için teknolojik inovasyonu artırmak, kişisel bilgilerin korunmasını güçlendirmek, yeşil ve akıllı ev aletleri için ulusal standartların araştırılmasını ve formüle edilmesini hızlandırmak adına daha fazla çaba gösterilecek.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, ilk çeyrekte COVID sonrası sıçramanın ardından ikinci çeyrekte beklenenden daha yavaş büyüdü. Ulusal İstatistik Bürosu'ndan alınan verilere göre, Çin'in GSYİH'sı ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 6,3 büyüdü.

Tüketici harcamalarının önemli bir ölçüsü olan Çin'in perakende satışları, Mayıs ayındaki yüzde 12,7'lik büyümenin ardından Haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,1 arttı.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü