Çin, Selden Etkilenen Bölgelerde Mahsul ve Hayvan Hastalığı Salgınları Konusunda Uyardı

09 Ağustos 2023

Kuzey Çin, kırsal alanlardan sel sularının çekilmesiyle ekin ve hayvan hastalıklarının patlak vereceği konusunda uyarıda bulunurken, bazı şehirler son 60 yılın en kötü selinden sonra içme suyu kaynaklarını eski haline getirmek için mücadele ediyor.

Başkent Pekin ile sınırı paylaşan Hebei eyaleti, geçen hafta Doksuri Tayfunu'nu takip eden, sonbahar ekinlerini etkileyen ve tarım ekipmanlarına zarar veren fırtınalarla bir yıldan fazla sürede alınacak kadar yağış aldı.

Tarım Bakanı etkilenen bölgelerde yaptığı bir ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yerel makamların ölü hayvanlar, haşereler ve böceklerin neden olduğu büyük hastalık salgınlarını önlemek ve kontrol altına almak için önlemleri artırması gerektiğini söyledi.

Hebei'deki çiftlikler selden ciddi şekilde etkilendi, çok sayıda domuz ve koyun sel sularında boğuldu ve ekinler mahvoldu. Tarım Bakanı, mahsul kayıplarını en aza indirmek ve ayrıca kışlık buğday ekiminin etkilenmemesini sağlamak için su birikintisinin azaltılması ve ekili alanlardan gelen sel sularının boşaltılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü