Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Et İşleme Şirketleri İçin Korona Virüs Kontrol Yönergesi Yayınladı

29 Temmuz 2020

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC), ithal hayvancılık ve kümes hayvanı ürünleri talep eden firmalar da dâhil olmak üzere et işleme şirketleri için korona virüs kontrol yönergesi yayınlamıştır.
 
Kurallar, Avrupa ve Amerika'daki et işleme tesisleriyle bağlantılı bir dizi korona virüs salgının ortaya çıkmasından ve Çin’in bu kapsamda ithalat yasağına varan düzenlemelere gitmesi sonrasında belirlenmiştir.
 
Çin’deki fabrikalarda işlenmeden önce, ithal edilen et ürünlerine diğer belgeler, sertifikalar ve muayene kayıtlarının yanı sıra korona virüs için yapılan nükleik asit testlerini geçtiğini belirten sertifika ibraz şartı getirilmiştir.
 
NHC, et işleme firmalarının kanatlı eti ve kırmızı etin kaynağını takip etmeleri ve tam bir izlenebilirlik mekanizması kurmaları gerektiğini belirtmiştir.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü