Çin ve Arjantin, İkili İlişkileri Derinleştirip Ticareti Genişletecek

08 Şubat 2022

Çin devlet medyası, Devlet Başkanları Xi Jinping ve Alberto Fernandez'in görüşmesinden sonra, Pazar günü (06.02.2022) Çin ve Arjantin'in stratejik ortaklıklarını derinleştirme ve ticareti genişletme ve çeşitlendirme sözü verdiğini bildirdi.
 
Devlet televizyonu CCTV tarafından alıntılanan ortak açıklamaya göre, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nın oturum aralarında bir araya gelen liderler, tarımsal işbirliği konusunda beş yıllık bir plan üzerinde anlaştılar ve sektördeki ticareti ve yatırımı büyütmek ve çeşitlendirmek için gereken kilit işbirliği alanlarını belirlediler.
 
Reuters’in haberine göre; Çin, Arjantin soya fasulyesi ve sığır etinin önemli bir ithalatçısı ve Güney Amerika ülkesiyle döviz rezervlerini desteklemeye yardımcı olan bir para takası anlaşmasına sahip. Fernandez, tahıl üreten ülkesinin ekonomisini canlandırmak ve azalan rezervleri yenilemek için mücadele ediyor.
 
CCTV, Xi ve Fernandez'in yeşil ve sürdürülebilir kalkınma ile dijital ekonomi gibi alanlarda iş birliği ve yatırım yapmakta anlaştıklarını aktardı.
 
Çin Dışişleri Bakanlığının aktardığına göre Xi, Çin'in Arjantin ile kalkınma fırsatlarını paylaşmaya ve ihracatını genişletmesine ve sanayilerini geliştirmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.
 
İki ülkenin ticaret, tarım, enerji ve madencilik, altyapı, yatırım ve finansman, salgın karşıtı çabalar, dijital ekonomi, yeşil kalkınma ve diğer alanlarda iş birliğini derinleştirmesi gerektiğini söyledi.
 
Kaynak : TheCattleSite
Yayınlayan: T.C.  Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü