Çin’de Demir Cevheri Fiyatları Son Üç Haftanın En Düşük Seviyesine İnerken İnşaat Demiri Fiyatları Dördüncü Günde de Yükselişte

26 Şubat 2019

Çin Halk Cumhuriyeti’nde demir cevheri vadeli işlemler piyasasında fiyatlar Brezilya’daki demir cevheri madeninde yaşanan baraj faciasına rağmen bu ay çelik üretiminde kullanılan günlük ortalama hammadde ihracatının bir önceki yılın sevkiyatlarını aşacağı haberleri üzerine Salı günü (bugün) üç haftadan fazladır en düşük düzeyinde.
Buna karşılık, Pekin ile Washington arasındaki olası ticaret anlaşmasının getirdiği iyimserlik nedeniyle Çin demir borsasında, inşaat demiri inişli çıkışlı dördüncü seansı da artışla tamamladı.
INTL FCStone Financial’ın ekonomi analisti Edward Meir’a göre ABD Başkanı Trump Pazartesi günü ÇHC Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret savaşını sonlandıracak bir anlaşmayı imzalayabileceğini söylemesine rağmen Çin, muhtemelen ekonomisinin köklü bir biçimde yeniden yapılandırılması gibi ABD taleplerine sıcak bakmayacak. Edward Meir ayrıca “Geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde yaşadığımız küresel ticaret tablosundaki genel belirsizlik büyük olasılıkla yakın zamanda ortadan kalkmayacak.” diye de ekledi.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü