Çin’de Otomobil Satışları Mart Ayında %11,7 Oranında Azaldı

11 Nisan 2022

Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM) tarafından açıklanan verilere göre, otomobil satışları Mart ayında yıllık bazda %11,7 oranında azaldı.
Dünyanın en büyük otomobil pazarı konumunda olan Çin’de, satılan otomobil sayısı 2,23 milyon adet seviyesinde kaldı. Çin’de otomobil satışları son üç aydır düzenli olarak artış göstermiş ve Şubat ayında %18,7 oranında bir sıçrama gerçekleştirmişti.

Birlik Genel Sekreter Yardımcısı Chen Shihua, pandemi koşullarının şu an çok sertleştiğini ve alınan tedbirler nedeniyle satışların düştüğünü belirterek, içinde bulunduğumuz bu Nisan ayında da satışlarda henüz bir canlanma belirtisi görmediklerini söyledi.

Tesla’nın fabrikası pandemi nedeniyle 28 Mart’tan bu yana kapalı kalırken, Nisan ayı başında da Volkswagen’in Şangay’daki fabrikasının kapandığı bildirildi.

Pandemi tedbirlerinden en fazla etkilenen bir diğer elektrikli araç üreticisi Nio da geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı bir açıklamada, tedarik sıkıntılarından dolayı üretime bir süre ara verdiklerini duyurdu.

Mart ayında Çin’deki otomobil satışları toplamda düşüş göstermekle birlikte, yeni nesil enerji sistemine sahip olan elektrikli, plug-in, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışları iki kat artış göstererek 484 bin adede ulaştı.
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü