Çin’de Yüksek Kapasiteli Batarya Hücreleri Seri Üretime Giriyor

12 Aralık 2023

BAK Batarya, geçtiğimiz günlerde Çin yapımı 21700 batarya hücrelerinin üretiminde bir başka kilometre taşı olan 21700-5,5Ah yüksek enerji yoğunluklu batarya hücrelerinin seri üretimine başladığını duyurdu.

Son iki yılda, 21700 batarya hücresi, geleneksel 18650 bataryalara kıyasla yüksek enerji yoğunluğu ve maliyet avantajı nedeniyle batarya pazarında kabul görmeye başladı. Bu eğilim özellikle iki tekerlekli taşıma araçları, akıllı ev ürünleri, elektrikli aletler, tüketici elektroniği ve taşınabilir enerji depolama gibi kullanım alanlarında öne çıkıyor.

21700 batarya hücresinin tasarlanan kapasitesi, ticari uygulamalarının genişlemesiyle birlikte sürekli büyüyor. Şu anda piyasadaki en yüksek üretim kapasitesi 21700-5.3Ah'dir.

Yıllar süren Ar-Ge çalışmalarının ardından BAK Batarya, çok sayıda küçük güçlü silindirik batarya ürünü geliştirdi. Bu bataryalar, profesyonel ve endüstriyel aletler, yüksek hızlı elektrikli motosikletler, yüksek güçlü elektrikli süpürgeler, taşınabilir enerji depolama, robotik elektrikli süpürgeler vb. gibi çeşitli kullanım alanlarına uyarlanabiliyor.

BAK Batarya aynı zamanda 21700-5.8Ah ve 21700-6.0Ah gibi daha yüksek kapasiteli batarya hücrelerini de üretmeyi planlıyor. Sürekli inovasyon yatırımları sayesinde şirket, Çin yapımı küçük güçlü lityum bataryaların performansını daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü