Çin'in Elektrikli Araç Devi BYD, Üçüncü Çeyrekte Net Karının İki Katına Çıkacağını Öngörüyor

20 Ekim 2023

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, güçlü satışlar ve etkin maliyet kontrolü sayesinde üçüncü çeyrekte net kârın iki katına kadar çıkmasını beklediğini açıkladı.

Shenzhen merkezli şirket, Temmuz-Eylül dönemi için net karının, bir önceki yıla göre %67 ila %102 artışla 9,55 milyar yuan (1,31 milyar $) ile 11,55 milyar yuan arasında olacağını öngörüyor.

Otomobil endüstrisinde üçüncü çeyrekte giderek yoğunlaşan rekabete rağmen BYD, şirketin kâr etmeye devam ettiğini açıkladı. Bu durumun, şirketin "gelişen marka etkisinden, sürekli genişleyen ölçek avantajından ve güçlü endüstriyel zincirin maliyet kontrol yeteneğinden yararlanarak güçlü bir esneklik göstermesine" bağlı olduğu belirtildi.

Eylül ayına kadar net kârın yıllık %120-142 artışla 20,50 milyar yuan ile 22,50 milyar yuan arasına çıkması bekleniyor.

BYD'nin yeni enerji aracı (NEV) satışlarının üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaştığı ve şirketin NEV satışları açısından dünyada birinci sırada yer aldığı belirtildi.

Şirket üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %53 artışla 824.001 adet NEV sattı.

Geçen hafta BYD, Özbekistan'a 2.000 adet elektrikli otobüs satmayı kabul ettiğini ve başkentte toplu taşımanın elektrifikasyonunu teşvik etmek için Taşkent Belediyesi ile birlikte çalışacağını duyurdu.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü