Çin'in İnşaat ve Makine Sektörleri Uluslararası Alanda Öne Çıkmaya Hazırlanıyor

15 Mayıs 2023

Çin’in Hunan eyaleti merkezli yüksek teknoloji şirketi Hunan Boyun-Dongfang Powder Metallurgy Co Ltd.'nin (PM) Başkanı Li Yongxia, inşaat ve makine sektörlerinde Çinli işletmelerin bağımsız inovasyon kapasitesinin arttığını ve böylece uluslararası fuarlarda ön plana çıktıklarını söyledi.

PM, dünyada nano semente karbür üretebilen birkaç işletmeden biridir. Toplam 27 ulusal patent almış ve bir ulusal standart ve bir endüstri standardı hazırlamıştır.

Günümüzde nano semente karbürün büyük ölçekli hazırlanması ve endüstriyel uygulaması, dünyada çok değerli bir araştırma ve geliştirme odağı haline gelmiştir ve işletmelerin üstün rekabet gücünü yansıtmaktadır. Bağımsız inovasyon sayesinde, PM tarafından üretilen yüksek performanslı ultra ince/nano semente karbürün 2003'te 0,4μm olan tane boyutu, 2022'de 0,11μm'ye düşürülmüş ve firma bu sektörde küresel bir lider olmuştur.

2023 Changsha Uluslararası İnşaat Ekipmanları Fuarı, 12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Fuarda PM, yeni ürünü olan “G806 bit”i sunmuştur. Termal yorulma çatlaklarına karşı dirençli olan ürün delme aletlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şirket, iç ve dış pazarlara yıllık olarak 2.000 metrik ton yüksek performanslı semente karbür arz etmeyi planlamaktadır.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü