Çin'in Otomobil Üretimi Ve Satışları İstikrarlı Bir Büyüme Kaydetti

11 Eylül 2023

Çin’in otomobil üretimi ve satışları bu yılın ilk yedi ayında yıllık bazda sırasıyla yüzde 7,4 ve yüzde 7,9 artış göstererek istikrarlı bir büyüme kaydetti.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) yetkilisi Wang Weiming, Çin'in 2023 yılında yıllık otomobil satışlarını yüzde 3 artırarak 27 milyona çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Wang, yeni enerji araçlarının ve benzinli araçların tüketimini istikrara kavuşturmak ve artırmak için departman koordinasyonunu güçlendirmenin ve politika sinerjisi yaratmanın gerekli olduğunu belirtti.

Ancak yetkili, artan küresel belirsizlikler ve yurt içi talebin daralması, arz şokları ve zayıflayan beklentilerin baskısı nedeniyle otomotiv endüstrisindeki büyüme zorluklarının devam ettiğini belirterek, sektörün büyümesini istikrara kavuşturma görevinin zorlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin'in sanayi otoriteleri, 2023-24'te ülkenin makine endüstrisinin istikrarlı büyümesini sürdürmeye yönelik bir plan açıkladı. MIIT ve diğer altı devlet dairesi tarafından ortaklaşa yayınlanan plan, esas olarak takım tezgahları, tarım makineleri ve inşaat makineleri de dahil olmak üzere 11 sektöre odaklanıyor.

Plana göre Çin, sektörün faaliyet gelirinin 2024 yılına kadar 8,1 trilyon yuana (1,13 trilyon dolar) ulaşmasını bekliyor.

Planda, talebin artırılması, üretimin akıllı dönüşümünün teşvik edilmesi, arz kalitesinin iyileştirilmesi ve politika uygulamasının hedefe yönelik hale getirilmesi için çaba gösterileceği vurgulandı.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü